RT Hadron - шаблон joomla Joomla

Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту

Вівторок, квітня 23, 2024

Баскетбол: Історія, Сучасність, Перспективи - 2020

15 грудня відбулась всеукраїнська з міжнародною участю онлайн конференція «Баскетбол: історія, сучасність, перспективи», присвячена 129 річниці з дня створення гри баскетбол, яку було організовано сумісно з Київським університетом імені Бориса Грінченка.

На початку конференції доцентом Мітовою О.О. та професором Сушко Р.О. у своїх доповідях було висвітлено історичні факти та сучасні тенденції розвитку світового та українського баскетболу.

У конференції взяли участь понад 100 студентів. Головними гостями заходу були видатні баскетболісти: олімпійські чемпіони, ЗМС - Олександр Волков, Олена Жирко, дворазовий чемпіон НБА - Станіслав Медведенко, чемпіонки Європи, МСМК - Наталія Силіянова  та Людмила Назаренко, МСМК, головний тренер баскетбольної академії «Дніпро» - Володимир Коваль, тренер жіночої баскетбольної команди  «Прометей» - Артем Чемякін, спортивний агент – Єгор Чемякін, науковці з баскетболу - Жаннета Козіна, Марьян Пітин, Едуард Дорошенко, Наталія Густавсон (Фінляндія), чемпіон суперліги та студент ПДАФКіС Роман Бондарчук та ін.

Захід мав мотиваційно-пізнавальний характер. Основною метою заходу було показати на прикладі досягнень видатних спортсменів та фахівців з баскетболу можливості, перспективи й напрями майбутньої діяльності для наших студентів.

Завідувач кафедри спортивних ігор ПДАФКіС, доцент Мітова О. О.